TRADIUM

business software / erp / crm / hrm / e commerce

Een aantal malen zijn de rapportage- mogelijkheden binnen TRADIUM Business Software voor het MKB al ter sprake gekomen. Omdat ons ERP systeem een relationeel database systeem is, kan er een grote verscheidenheid aan rapportages gemaakt worden aan de hand van SQL: Structured Query Language

 
Met behulp van de ingebouwde, speciaal voor TRADIUM-gebruikers gerealiseerde SQL ontwerper, kunt u ook zonder kennis van de SQL-taal snel en eenvoudig in 4 stappen zelf lijsten en/of rapportages samenstellen. Met behulp van de ingebouwde rapportgenerator kunt u deze gegevens naar wens opmaken en afdrukken. Dankzij de toepassing van speciale koppelingen behoort het exporteren naar Word en Excel tot de standaard mogelijkheden, maar natuurlijk ook de ingebouwde Report Generator.
 
Voor de gevorderde SQL-gebruikers en voor de systeembeheerder is de SQL-Analyzer beschikbaar. Hierin toetst u zonder omhaal de gewenste query in en kunt u deze uitvoeren. Is de query eenmaal naar tevredenheid opgebouwd, dan bewaart u deze eenvoudig om de volgende keer weer te gebruiken.
 
ZELF PROGRAMMEREN
Ook kunt u gebruik maken van de geavanceerde programmeertaal: Basic Script. Deze zeer krachtige ontwikkel- omgeving is voor zowel de  beginnende gebruiker als de professionele computer- programmeur geschikt. De taal beschikt over specifieke TRADIUM Business Software functies, maar is ook backwards compatibel met Microsoft’s Visual Basic™ familie, waaronder VBA, die u ook in de Office producten aantreft. Daarnaast beschikt Basic Script over geavanceerde functies voor printen, het internet en SQL databases.