TRADIUM

business software / erp / crm / hrm / e commerce

 

SQL Training

De cursus SQL is de basis voor het gebruik van de query-mogelijkheid in Tradium waarbij u vertrouwd gemaakt wordt met de basisbegrippen en mogelijkheden van de SQL-ontwerper. Tevens wordt de SQL-terminologie besproken, zodat u ook zelf, zonder hulp van de querymanager vragen kunt ontwerpen. De cursus wordt gegeven in onze trainingsruimte in Nieuw-Vennep. 

 
Het lesmateriaal
De cursus wordt gegeven in onze multimedia trainingsruimte in Nieuw-Vennep. Naast klassikale training, met behulp van multimedia, werkt u de opdrachten uit op een widescreen laptop computer, uitgerust met draadloze muis en volwaardig toetsenbord. in combinatie met een draadloos netwerk. Daarnaast wordt een cursusboek gehanteerd welk u na afloop meekrijgt.
Wilt u ook de laptop mee na huis nemen? Dat kan, informeer naar onze speciale cursusprijzen incl. laptop!
 
Voorkennis
Basiskennis van Windows is vereist, enige kennis van de werking van Tradium werkt in uw voordeel maar is niet vereist.
 
De cursus
SQL (een afkorting van Structured Query Language) is geen product maar een zogenaamde 4GL ofwel een programmeertaal van de vierde generatie. Deze cursus is bestemd voor iedereen die de taal SQL wil gaan gebruiken of al gebruikt. Met deze cursus maakt u kennis met relationele databasesystemen en leert u de belangrijkste commando’s van SQL kennen en u leert daarmee en aan de hand van de SQL ontwerper SQL vragen samen te stellen en zo verschillende soorten rapportages te maken.
 
De volgende onderwerpen zullen  worden behandeld:
 
Relationele databases en SQL
Een korte uitleg over de principes van een relationeel database systeem als Tradium: Wat zijn tabellen, velden en relaties en hoe is de relationele database van Admin/SQL tot stand gekomen en waarvoor wordt SQL gebruikt.
Tevens uitleg over de algemene commandostructuur van SQL. Hoe kan het vraagstuk omgezet worden in SQL-taal via de SQL ontwerper en welke tabellen en velden zijn hiervoor nodig (enkelvoudige query)
 
Ook komt de meervoudige query (gegevens die moeten voldoen aan meerdere voorwaarden) aan bod, evenals de samengestelde query en het samenvoegen van tabellen met een join en/of een subquery.  Gebruik van wildcards en jokers
 
SQL is voornamelijk een vraag omzetten in een gestructureerde denkwijze. Aan de hand van verschillende oefeningen wordt de manier van denken en het opzetten van een vraagstuk voor SQL duidelijk gemaakt.
 
SQL Ontwerper
In de cursus wordt speciale aandacht besteed aan de mogelijkheden van de Tradium SQL ontwerper.
In Tradium is een speciaal hulpmiddel ingebouwd om eenvoudig query’s samen te stellen zonder dat er kennis nodig is van de specifieke commando’s.
 
Uitleg over de SQL-ontwerper: welke tabellen en velden zijn beschikbaar en hoe kunnen deze gebruikt worden: Het definiŽren van een vraagstuk.
 
Uitvoer
Nadat de sorteervolgorde is bepaald wordt de uitvoer vastgelegd. De verschillende soorten uitvoer worden besproken, evenals de mogelijkheden voor opslaan en opvragen van reeds eerder gemaakte query’s. Ook het muteren van gegevens zal worden besproken.
 
Deze 3-daagse cursus kost € 895,00 exclusief BTW per persoon. Lunch en koffie/thee is inbegrepen.
 
Er is ook een combinatie mogelijk met Basic Script Training, De kosten voor deze 5-daagse training waarin SQL en Basic Script wordt behandeld bedragen € 1595,00 excl. BTW per persoon, Lunch en koffie/thee is inbegrepen.
 
Indien u met 3 of meer personen voor dezelfde training en trainingsdatum inschrijft, krijgt u 20% korting over het cursusbedrag.
 
 
INSCHRIJVEN KUNT U DOOR EEN EMAIL TE STUREN NAAR INFO@KEEMINKDESIGN.NL
U ontvangt per ommegaande een inschrijfformulier.
 
Klik hier voor de ingeplande cursusdata