Klantcase: Multi Papier Sans Fin

Multi Papier Sans Fin (Purmerend, 30 medewerkers) produceert en bedrukt papieren verpakkingen. Omdat het bedrijf met name verpakkingen maakt voor de voedselindustrie, zoals broodzakken, is de traceerbaarheid van de gebruikte materialen uitermate belangrijk. Van papier tot folie, van lijm tot inkt; van elke grondstof moet de herkomst exact te achterhalen zijn.

“Al die grondstoffen bestellen we vanuit Tradium”, vertelt bedrijfsleider René Groen. “En bij ontvangst leggen we ze ook weer in Tradium vast. Hiervoor genereert het systeem unieke batchcodes, die door onze machines worden gescand en automatisch op de juiste productieorder worden geboekt. Zo registreren we voor elke order precies welke grondstoffen er zijn gebruikt. Van welke leverancier ze komen. Wanneer ze zijn besteld. Alles is met één druk op de knop te achterhalen.”

 

0 (2).jpeg

Koppeling met eigen app en inktcomputer

Het scannen van alle grondstoffen gebeurt met behulp van een zelf ontwikkelde app, vertelt René: “Om alles met elkaar te laten communiceren heeft Tradium een speciale koppeling gemaakt, dat werkt echt perfect.”

“En ze hebben ook een koppeling gemaakt met onze inktcomputer, die op een heel ander systeem draait. Met die computer kunnen we PMS-kleuren samenstellen aan de hand van 19 basiskleuren. Dankzij de koppeling met Tradium kunnen we nu van elke kleur op elke bedrukte verpakking achterhalen hoe die is opgebouwd. Tot op het vat nauwkeuring, in de exacte verhouding. Dus stel: een leverancier meldt ons dat er iets met een vat aan de hand is. Dan kunnen wij meteen zien voor welke orders we die inkt ooit hebben gebruikt. En kunnen we die batch meteen terugroepen.”

 
 
Grondstoffen traceren voor een audit? Dat is nu twee minuten opzoeken in plaats van uren bladeren.
 
 

Jaarlijkse audit: minuten in plaats van uren

Van een daadwerkelijke recall is het nog nooit gekomen bij Multi Papier, benadrukt René: “Gelukkig niet. Maar we zijn FSSC 22000 gecertificeerd. Een soort ISO 9000, maar dan specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie. In het kader daarvan worden we elk jaar gecontroleerd.”

“Dan komt een onafhankelijke auditor alle processen onder de loep nemen en moet je kunnen laten zien waar alle grondstoffen in een bepaalde order vandaan komen. Voorheen moesten we dat allemaal op papier terugzoeken, nu is dat met een paar drukken op de knop gepiept. Twee minuten opzoeken in plaats van uren bladeren.”

0 (3).jpeg

 

Heel veel toegevoegde waarde

“Tradium is een compleet ERP-systeem dat we eigenlijk overal voor gebruiken. Van boekhouding en productie tot personeelsplanning en klantbeheer. Maar de grote winst zit ‘m voor ons in die track-and-trace-functie. Ook zijn we nu aan het kijken naar de logistieke functionaliteit van Tradium, om ons bestel- en productieproces nog verder te optimaliseren. Daarin zie ik ook nog heel veel toegevoegde waarde.”

 
 
Ze weten niet alleen veel van de IT-kant, maar doen ook de moeite om zich in je bedrijfsvoering te verdiepen.
 
 

Prettige communicatie

Behalve blij met het systeem, is Multi Papier ook te spreken over de samenwerking met Tradium. “Je kunt ze altijd even bellen voor ondersteuning. En ze weten niet alleen veel van de IT-kant, maar doen ook de moeite om zich in je bedrijfsvoering te verdiepen. Ze kennen de mensen die hier werken. Dat communiceert erg prettig.”

 

Multi Papier gebruikt Tradium o.a. voor:

  • Track & trace grondstoffen
  • Orderplanning
  • Inkoop en verkoop
  • Boekhouding
  • Urenregistratie
  • Personeelsplanning
  • CRM

Ook op zoek naar een compleet en flexibel ERP-systeem? Neem contact op voor een persoonlijke kennismaking met Tradium.
Volgende
Volgende

Klantcase: Squiby Foods