Klantcase: Squiby Foods

Wel eens in een vijfsterrenhotel in Dubai gegeten? Dan zou het zomaar kunnen dat je diner mede mogelijk is gemaakt door Squiby Foods. Dit familiebedrijf uit Hoofddorp (28 medewerkers) richt zich al 25 jaar op de export van levensmiddelen. Via een netwerk van lokale importeurs en distributeurs bedient Squiby Foods een wereldwijde klantenkring van hotels en restaurants. Voornamelijk in het Midden-Oosten, maar ook in Azië, Afrika en Oost-Europa. 

Elke dag stuurt Squiby Foods pallets vol verse levensmiddelen zoals kaas, vis, vlees en groente via luchtvracht de hele wereld over. Langer houdbare producten worden met zeecontainers verscheept.

Een complexe logistieke operatie, legt controller Dennis Lesmeister uit: “Niet alleen vanwege die verschillende vormen van transport. Maar ook omdat elk land zijn eigen regelgeving kent voor de import, de opslag en het vervoer van levensmiddelen.”

Dennis Lesmeister, controller Squiby Foods

Dennis Lesmeister, controller Squiby Foods

 

SCM-functionaliteit

Om grip te houden op haar logistieke processen gebruikt Squiby Foods de SCM-functionaliteit van Tradium: “Alle orders verwerken we van begin tot eind in Tradium. Van de ontvangst van een inkooporder tot de facturering van verkooporders.”

 “Zo’n beetje iedereen in onze organisatie werkt er dagelijks mee. De logistieke afdeling. Onze inkopers en verkopers. De financiële afdeling. Want we gebruiken het systeem echt overal voor. Niet alleen voor onze logistiek, maar bijvoorbeeld ook voor de financiële administratie, CRM en managementrapportages.”

 
 
Met de data uit Tradium kunnen we tot op productniveau zien hoe bepaalde artikelen of productcategorieën lopen.
 
 
Om grip te houden op haar complexe logistieke processen gebruikt Squiby Foods de SCM-functionaliteit van Tradium.

Om grip te houden op haar complexe logistieke processen gebruikt Squiby Foods de SCM-functionaliteit van Tradium.

 

Marktinzichten en sturingsinformatie

Managementrapportages? “We hebben op dit moment zo’n 20.000 verschillende artikelen in ons systeem staan”, licht Dennis toe. “Met de data uit Tradium kunnen we tot op productniveau zien hoe bepaalde artikelen of productcategorieën lopen. Maar bijvoorbeeld ook analyses maken om inzicht te krijgen in de winstgevendheid van bepaalde klant- of marktsegmenten.” 

“Dat levert waardevolle marktinzichten en concrete sturingsinformatie op voor onze verkopers. Zien we bijvoorbeeld dat bepaalde producten heel goed lopen in Dubai? Dan is het misschien een goed idee om die producten ook te introduceren bij vergelijkbare klanten in Saoedi-Arabië.”

 
 
Bij veel pakketten bepaalt het systeem hoe jij je bedrijfsprocessen inricht. Met Tradium bleek het ook andersom te kunnen.
 
 

Houtje-touwtje

Squiby Foods werkt al zo’n tien jaar met Tradium. De flexibiliteit van het pakket gaf destijds de doorslag: “We groeiden al jaren hard, maar werkten toen nog met een houtje-touwtje-systeem. Dus we zochten een ERP-pakket om een professionaliseringsslag te maken. Dat bleek nog best lastig, onder meer vanwege alle uitzonderingen die wij per regio of klant moeten kunnen maken.”

“Bij veel pakketten bepaalt het systeem hoe jij je bedrijfsprocessen inricht. Met Tradium bleek het ook andersom te kunnen: wij bepalen hoe we willen werken en dat wordt vervolgens ondersteund door het systeem. Het is een enorm veelzijdig pakket waarvan je zeker in het begin nog lang niet alles gebruikt. Maar er zitten zo veel mogelijkheden in. Het is helemaal naar wens te configureren. En in samenspraak kan er ook nog functionaliteit op maat ontwikkeld worden.”

Meegegroeid

De manier waarop Squiby Foods Tradium gebruikt, is in de loop der jaren meegegroeid met het bedrijf. Dat blijft ook in de toekomst zo, als het aan Dennis ligt: “Wij kijken continu hoe wij onze processen verder kunnen optimaliseren. Vervolgens gaan we met de mensen van Tradium aan tafel om te bekijken hoe het systeem dat weer kan ondersteunen. Voor ons werkt dat perfect.”

 

Squiby Foods gebruikt Tradium o.a. voor:

  • Supply Chain Management (SCM)
  • Financiële administratie
  • Analyses en managementrapportages
  • CRM

Ook op zoek naar een compleet en flexibel ERP-systeem? Neem contact op voor een persoonlijke kennismaking met Tradium.
De 28 medewerkers van Squiby Foods bedienen een wereldwijde klantenkring van hotels en restaurants, via een netwerk van lokale importeurs en distributeurs.

De 28 medewerkers van Squiby Foods bedienen een wereldwijde klantenkring van hotels en restaurants, via een netwerk van lokale importeurs en distributeurs.

Vorige
Vorige

Klantcase: Multi Papier Sans Fin

Volgende
Volgende

Klantcase: Fred. de Meulder