Herintroductie SMS, 2FA doet intrede in Web Portal

Wie gebruikt er nog SMS'jes om te communiceren? Want we Appen, Chatten, Snappen en Tik-Tokken toch? Want met WhatsApp, Telegram, Snapchat, X (voorheen Twitter), etc... kunnen we (bijna) iedereen bereiken en (on)zinnige berichten naar elkaar sturen. Dus, exit SMS, toch? Eh, nee. SMS is nooit helemaal weggeweest en ondergaat eigenlijk een soort van herleving. Waarom? Dat komt vooral door 2FA. Hieronder leggen we uit wat dat is:

Twee-factor authenticatie (2FA) is een beveiligingsmethode voor identiteits- en toegangsbeheer waarbij twee vormen van identificatie nodig zijn om toegang te krijgen tot bronnen en gegevens. 2FA geeft bedrijven de mogelijkheid om hun meest kwetsbare informatie en netwerken te controleren en te beveiligen.

Voordelen van 2FA

Bedrijven gebruiken 2FA om de persoonlijke en bedrijfsmiddelen van hun werknemers te beschermen. Dit is belangrijk omdat het voorkomt dat cybercriminelen je interne gegevensbestanden stelen, vernietigen of openen voor eigen gebruik.

De voordelen van 2FA zijn eindeloos. Met 2FA hoeven gebruikers bijvoorbeeld geen tokengenerator of bijbehorende app bij zich te dragen of te downloaden. De meeste websites gebruiken je mobiele apparaat om te sms'en, te bellen of een gepersonaliseerde 2FA voor hun bedrijf te gebruiken om je identiteit te verifiëren.

Enkele andere voordelen van 2FA zijn:

  • Je hoeft geen hardware token generator te gebruiken. Dit soort 2FA methodes raken vaak kwijt of zoek. Dankzij de geavanceerde technologie zijn 2FA methoden echter handiger dan ooit.

  • Wachtwoordgeneratoren zijn efficiënter dan traditionele wachtwoorden. Generatoren zijn veiliger omdat geen twee wachtwoorden hetzelfde zijn.

  • Maximale invoer van de wachtwoordcode voorkomt dat cybercriminelen kunnen hacken en toegang krijgen tot gevoelige gegevens.

  • Het proces is beheersbaar en gebruiksvriendelijk.

En waar gebruiken we 2FA? In Tradium Web Portal kan voortaan elke gebruiker deze inlogmethode activeren via de profielinstellingen. Je hoeft dan enkel je mobiele telefoonnummer in te voeren en na een controle is 2FA geactiveerd. Een nieuwe level van beveiliging van deze online dienst voor jou en jouw klanten!

En waar gebruiken we SMS berichten in Tradium zelf? Waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. Standaard kan je vanuit de Klanten en Leveranciers applicaties een SMS'je sturen naar je contactpersonen door op de link van het mobiele telefoonummer te klikken. Maar je kunt ook SMS gebruiken voor het versturen van notificaties van bijvoorbeeld afleveren van goederen, of om de status van een order door te geven.

Om dat nóg gemakkelijker te maken beschikt Tradium Basic Script hiervoor een speciaal commando (SQL.SendSMS) dat je in je macro kan toevoegen. en schrijf je als DBA ook custom SQL-procedures, weet dan dat je ook vanuit Transact-SQL eenvoudig een SMS kan versturen met dbo.sp_SendSMS.

Je kunt vanuit Tradium SMS berichten versturen over de hele wereld, het is niet beperkt tot alleen Nederland. De kosten voor het versturen van SMS berichten zijn gratis, op basis van fair use policy. Wil je grote aantallen SMS berichten versturen, neem dan contact met Tradium Support op.

Vorige
Vorige

Tradium Mail, krachtig voor teams

Volgende
Volgende

Veilig macro's schrijven: Tradium introduceert #Secure en meer...