Tradium Mail, krachtig voor teams

Tradium is sinds jaar en dag voorzien van een eigen e-mail server- en clienttoepassing. Ondanks de populariteit van Outlook neem de belangstelling in Tradium Mail toe. En hieronder leggen we nog een keer uit waarom.

 

Tradium Mail is al 25 jaar(!) standaard onderdeel van het Tradium ERP systeem. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt op een standaard e-mail programma, beschikt Tradium Mail  over specifieke functies die het gebruik ervan een duidelijke meerwaarde geven. De toepassing is gericht op het werken in teamverband en dat zie je terug in specifieke functies, zoals het (tijdelijk) delen van mailboxen en uitgebreide routeringsfuncties voor emailadressen. Ook automatisch doorsturen van e-mails naar je privé emailadres is zo'n functie. 

 De integratie met andere applicaties en functies binnen het Tradium ecosysteem maakt dat Tradium Mail feitelijk onmisbaar is voor het verder optimaliseren van bedrijfsprocessen. Zo kunnen ontvangen e-mails automatisch worden gelezen door scripts. Zelfs bijlagen worden met behulp van optische tekstherkenning (OCR) geïndexeerd, zodat je mails kunt opzoeken aan de hand van de inhoud van die bijlagen. E-mails kunnen ook (automatisch) worden gearchiveerd onder een van de klant- of leverancierslogboeken. Via de Archief Browser kan je snel elk gearchiveerd bericht teruglezen.

Waar Tradium Mail ook in uitblinkt is: beveiliging! Elk ontvangen bericht wordt gescand op virussen. Ook ingebouwde scripts worden verwijderd en, als je wilt, afbeeldingen ook. Daarnaast beschikt Tradium Mail over een uiterst geavanceerd spamfilter systeem. Het is volledig in eigen beheer ontwikkeld en heeft unieke eigenschappen. Niet alleen is het algoritme gebaseerd op het Bayesiaans-model (wat veel spamfilters inmiddels nu ook gebruiken), het is in staat om zelfstandig te leren welke e-mails juist wel of juist niet als spam moeten worden gemarkeerd volgens de normen van jouw bedrijf. Door de integratie met de CRM functionaliteit van Tradium kan het mailsysteem snel bepalen of een bepaalde afzender bekend is en daarom "whitelisted" (betrouwbaar) zal zijn, of juist "blacklisted".

Heb je last van steeds terugkerende e-mails van zogenaamde vertrouwde afzenders, maar blijkt de werkelijke afzender een ander te zijn? Tradium traceert voor je wie de echte afzender is en vervolgens kan je een blokkering instellen op domeinnaam, IP-adres of zelfs IP-adresreeks. Recentelijk hebben we de mogelijkheid toegevoegd om een stuk tekst te selecteren en die als inhoud van een spambericht te markeren. Alle volgende e-mails die dit specifieke tekstfragment bevatten worden dan automatisch als spam gemarkeerd.

Spellingcontrole is uiteraard ook beschikbaar, dat is niet bijzonder, toch? Wat wel bijzonder is, is de mogelijkheid om teksten te selecteren en dan met een muisklik te vertalen naar één van de circa 30(!) verschillende talen die voorhanden zijn in Tradium. Toch handig als je een mailing naar het buitenland wil sturen, of die offerte-aanvraag vanuit Turkije wilt kunnen lezen!

 

Wil je meer weten over Tradium Mail en waarom je zou moeten overstappen van je Outlook account naar Tradium Mail? Neem contact met ons op en ga het gesprek aan. Oh, en je agenda kan je ook in Tradium beheren. Maar daarover later meer!

Vorige
Vorige

Obfuscatie: Tradium’s broncode nog beter beveiligd

Volgende
Volgende

Herintroductie SMS, 2FA doet intrede in Web Portal