Happy New Year! Happy Scripting!!

Tradium Team wenst iedereen een gelukkig, voorspoedig en vooral een gezond 2024 toe! We beginnen dit jaar met een nieuwe versie van Tradium die (hopelijk!) een klein beetje extra voorspoed brengt naar de applicatie/systeembeheerders en anderen die in Tradium macro’s schrijven en onderhouden.

Eerder hebben we niet gepost over Tradium Basic Script. En toch gaan we dat nu wel doen. Ehhh, voordat je nu stopt met verder lezen, dit wordt géén leesvoer voor nerds! We gaan enkel de belangrijkste voordelen en functies van dit ontwikkelplatform uitlichten. Lees mee!

Wat is Tradium Basic Script nu precies? Het is een programmeertaal die backwards compatibel is met Microsoft’s Visual Basic en VBA. Door zijn eenvoud en de speciale commando’s kan je in een handomdraai een proces automatiseren, zoals het aanmaken en mailen van een orderbevestiging. Of het inlezen van een Excel-werkblad.

Wat is de toegevoegde waarde ervan? Dat ga je vanzelf merken als jij of je applicatiebeheerder ermee aan de slag gaat. Klinkt een beetje als een cliché, maar het is echt zo: hoe meer je erin verdiept, hoe meer je ontdekt hoe je eigen organisatie nog beter gestroomlijnd kan draaien.

Hoe werkt het? Heel simpel: je start een macro vanuit het “Macro’s” menu. Of nog eenvoudiger: je macro is onderdeel van een popup-menu in één van de orderbeheer-applicaties. Of is gekoppeld aan een klantenkaart bijvoorbeeld.

Waarmee kan ik het koppelen? Bam! je slaat de spijker op zijn kop! Met Tradium Basic Script kan je werkelijk de hele digitale wereld koppelen aan jouw eigen Tradium ecosysteem. Er zijn ook tal van voorbeeldmacro’s voor diverse doeleinden beschikbaar, zoals importeren van artikelgegevens, het koppelen met een computersysteem van jouw leverancier (zoals via RestAPI) en aan werkelijk alle soorten databases.

Hoe veilig is het? Heel veilig! Niet alleen kan je de scripts versleutelen, ook geldt dat voor elke macro apart de toegangsrechten geregeld kan worden. Daarnaast kan een script onmogelijk van buitenaf worden aangepast. Probeer je dat toch? Dan word je op je vingers getikt!

Wil je meer weten over Tradium Basic Script? Of misschien zelf deelnemen aan onze combinatiecursus SQL en Basic? Neem contact met me op, ik vertel je graag over de mogelijkheden!

Happy scripting!

Vorige
Vorige

2.282: Het Krachtige Hart van TRADIUM

Volgende
Volgende

Obfuscatie: Tradium’s broncode nog beter beveiligd