Obfuscatie: Tradium’s broncode nog beter beveiligd

In dit artikel duiken we de diepte in, om precies te zijn: in de broncode van Tradium software. Maar wat is obfuscatie (software) nu precies? Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie:

"Obfuscatie in software engineering is het verwarren van broncode met als doel de code er anders uit te laten zien, en toch de functionaliteit van de code te behouden. Dit kan gedaan worden om verschillende redenen, waaronder het toepassen van security through obscurity, het bemoeilijken van reverse engineering... Het toepassen van obfuscatie van broncode gebeurt vaak via een geautomatiseerd programma, maar kan ook handmatig."

Ook in het Tradium ecosysteem wordt obfuscatie toegepast in alle softwareprogramma's. Hackers en software-piraten doorzoeken de broncode om beveiligingen te kraken, of om toegang te krijgen tot bepaalde technieken. Niet alle programmeertalen zijn goed geschikt voor obfuscatie. Programma's die onder het Microsoft .NET platform worden ontwikkeld zijn standaard niet goed beveiligd en zijn vrij eenvoudig te decompilen, oftewel de broncode is eenvoudig te achterhalen. Alleen met speciale extra softwaretools is deze software alsnog te beveiligen. Maar dat zorgt weer voor extra overhead en dus ook performance verlies.

Tradium wordt gebouwd met native programmeertalen en tijdens het compileren direct omgezet naar machinetaal en zo verwerkt tot een .exe bestand. Ook worden systeembestanden (.dll) van Tradium op dezelfde wijze verwerkt. En om het nog moeilijker te maken voor softwarepiraten en hackers, wordt ook de broncode zelf versleuteld, nog voordat het wordt gecompileerd. Zo wordt reverse-engineering uiterst complex en is de broncode zelf nauwelijks te achterhalen.

En daar blijft het niet bij: zelfs versleuteling van macro's (Tradium Basic Script) is mogelijk! Door het invoegen van het '#Secure hash-commando in een script, wordt bij het opslaan ervan de gehele broncode met speciale sleutels beveiligd. Ook het aanpassen van niet-versleutelde macro's buiten Tradium om is niet meer mogelijk. Lees meer hierover in onze speciale post over #Secure.

Werk je met Tradium software, dan werk je veilig. Gegarandeerd! Niet alleen je data, ook je software!

Vorige
Vorige

Happy New Year! Happy Scripting!!

Volgende
Volgende

Tradium Mail, krachtig voor teams